CYCLUS

JORDEMODER & SCANNINGSKLINIK v. Pia Zilstorff

Hjertelydsbamsen

Der opstår altid nye og berigende opdagelser i mødet mellem mennesker, faglighed og teknologi.  Fx opdagelsen af at barnets egne hjerteslag i livmoderen via navlestregen stimulerer og vækker tryghed – både før og efter fødslen. Denne opdagelse er ideen bag hjertelydsbamsen, som så dagens lys for første gang i 2012.

Når du køber Hjertelydsbamsen, er det DIN babys egen hjertelyd, vi optager. I livmoderen vil din babys hjerterytme have sin helt egen frekvens med en hastighed mellen 110-160 slag pr. min En rytme som er hurtigere og anderledes end noget andet, vi i hverdagen kender til.

Man har altid vidst, at babyen i livmoderen er i stand til at høre. Babyen kan høre lyde udenfor livmoderen og især moderens hjerte, tarmlyde og pulsslag er lyde, som babyen sanser.

Men endnu tættere på babyen i forstervandet, ligger navlesnoren. Navlesnoren fører blod til og fra babyen via moderkagen og har samme pulsfrekvens som babyens unikke hjerteslag. I hele graviditeten er navlesnoren livgivende, men i allerhøjeste grad også en beroligende og tryg “sanse-kammerat” via dens pulserende effekt.

Det er en erfaring, jeg har fået via utallige timer gennem de sidste mange år med at scanne de små ufødte børns liv i livmoderen.

Jeg har observeret, hvordan babyer i livmoderen sanser, krammer og putter sig ind til navlesnoren.

Jeg har testet og set, hvordan nyfødte lytter og bliver beroliget ved lyden af deres egen hjerteslag fra livmoderen.

Jeg har testet og oplevet, hvordan også ældre børn lytter og falder til ro ved lyden af den hurtige frekvens af hjerteslag fra livmoderen.

Hvornår skal hjertelyden optages i graviditeten:

Hjerterytmen falder i frekvens gennem graviditeten, og den optages og gengives derfor bedst i ugerne 21-42.

Herudover er det i princippet muligt at optage hjertelyden på fødte børn også. Allerede nu har Hjertelydsbamsen også fået sig et kærligt hjem hos ældre søskende. Glade børn med en blød bamse med deres HELT egen lyd – og en ven for livet !

Virker det?

Ja, det gør det. Læs blot et udklip af feedback fra forældre under “bamsefortællinger” og du vil blive overrasket.

“Bamsefortællinger”

Leo er født 33+2 – nu 16 dage, han falder altid til ro når bamsen tændes også selvom det fx er uro i maven der gør ham urolig. Er glad for vi valgte at få den med. /Dianna Vestergaard