CYCLUS

JORDEMODER & SCANNINGSKLINIK v. Pia Zilstorff

Scanning

Vælg den gravditetsscanning som passer til dig og få en tid der passer i din kalender. Har du behov for en tid akut, kan vi ofte hjælpe dig samme dag.

Det er muligt at foretage scanninger gennem hele graviditeten, men det er forskellige ting, vi kigger efter. Tiden der er afsat til en scanning, er derfor helt afhængig af, hvilken scanning du ønsker.

Her er en oversigt over, hvilke muligheder du har. Finder du ikke lige den scanning, som passer dig, er du velkommen til at kontakte os. Så finder vi det rette tilbud. Vi skræddersyr gerne en scanning – eller en pakke af scanninger – til lige netop dit behov.

Ved alle scanninger lægger vi vægt på, at du får en tryg og god oplevelse. Vi tjekker altid at babyen vokser og trives og udvikler sig normalt. Vi viser dig rundt i babyens univers og ser, hvordan den ligger og hvad den laver.  Du får en fornemmelse af, hvordan babyen ser ud og hører selvfølgelig også hjertelyd.

 • Tidlig scanning: Fra 5 fulde uger kan vi se at graviditeten sidder i livmoderen. Med ultralyd kan man med en tidlig scanning se det lille hjerte slå, fra uge 5+5. Når man har set hjertet slå, er risikoen for at abortere meget lille.tæer
  Læs mere her. 
 • Nakkefoldsscanning: Fra uge 11+3 til 14 fulde uger kan du få en beregning af sandsynligheden for at få et barn med Downs syndrom.
  Læs mere her.
 • Kønsscanning: Du kan få en kønsscanning allerede fra uge 14+0, og du har kønsgaranti. Det betyder, at vi scanner, indtil vi har set kønnet med sikkerhed. “Gemmer” babyen sig eller skulle du en sjælden gang opleve at vi ikke kan fastslå kønnet i første omgang, får du naturligvis en ny tid uden beregning.
  Læs mere her.
 • Misdannelsesscanning: Fra uge 19-22 kan du få komplet vurdering af barnets vækst og om alle vitale organer udvikler sig som de skal. Med andre ord; vi undersøger babyen fra top til tå. Tjekker moderkagens placering. Ønsker du at vide kønnet, fortæller vi naturligvis også det.
  Læs mere her.
 • Trivselsscanning og tilvækstscanning:. Fra uge 14-41. Scanning mhp trivsel og tilvækst er et godt valg, når du vil sikre dig at graviditeten udvikler sig som den skal. Vi kigger babyen grundigt igennem, måler vægt og fra uge 24 måler vi også flow i navlesnoren for at konstatere, om blodgennemstrømningen fra moderkagen giver babyen ilt nok. Vi bestemmer moderkagens placering, vurderer fostervandsmængde og vi undersøger hvordan barnet ligger.  Scanningen foregår i både 2D-3D/4D
  Læs mere her.
  • 3D scanning: Det er i princippet muligt at foretage en 3D scanning gennem hele graviditeten. Jo ældre barnet er, jo mere babyagtigt ser den også ud. Vi anbefaler en 3D scanning i uge 24-33, men det optimale tidspunkt er i reglen uge 28-32, når du vil have de bedste billeder af især ansigtet. Her har babyen fået små buttede kinder og der er mere mimik end tidligere i graviditeten. Omvendt må babyen ikke være for stor. Det kan nemlig være et problem at fremstille 3D billeder til allersidst i graviditeten. I ugerne op til fødslen fylder barnet næsten hele livmoderen og der er ikke længere så meget fostervand. Og netop mængden af fostervand er afgørende for 3D billedernes kvalitet.78

Læs mere om vores pakketilbud under priser

Ligegyldig hvilken scanning du vælger, vil vi gøre vores til, at du får en god og informativ og personlig oplevelse!

Du får  mange og flotte billeder i henholdsvis 2D og især 3D på print med hjem alt efter hvilken scanning, du vælger.

Du kan få scanningen optaget inkl. billederne i farve digitalt som jpeg-format på en usb, som kan tilkøbes for 50 kr

Har I lyst at dele oplevelsen med ældre søskende familie eller venner, er de også meget velkommen i klinikken.

Vi glæder os til at se jer i vores klinik i Aarhus