CYCLUS

JORDEMODER & SCANNINGSKLINIK v. Pia Zilstorff

Kom tæt på din baby med fantastisk 3D/4D scanning.

En 3D scanning giver mere dybde og computeren genererer billederne, sådan at du ser din baby, som den ser ud i virkeligheden. Ved 4D scanning får du bevægelserne med, sådan at du ser dit barn “live” i 3D.

3d_baby_hoved26-12-2013 (16)

Det er muligt at scanne i 3D i hele graviditeten. Det bedste tidspunkt er 24-34 uge, med ugerne 28-32 som de mest optimale – Der har babyen som regel lagt sig med hovedet nedad og er derfor meget nemmere at få gode billeder af, især ansigtet. Babyen har også fået små buttede kinder og personlighed og har mere mimik. Den laver måske grimasser, smasker, række tunge, gaber, sutter på navlesnoren eller tæer og fingre, åbner måske øjnene, man kan se om den har arvet smilehuller, hagekløft og lignede. Det er helt fantastisk at komme tæt på og se, hvem den ligner i familien.

Fostervandet er en vigtig detalje og kan være meget forskellig fra graviditet til graviditet, jo mere fostervand jo nemmere er det at lave flotte 3D billeder. Fostervandet reduceres som regel i slutningen af graviditeten, derfor vil det bedste resultat for gode billeder ofte være før 34 uge. Men er der nok fostervand, kan vi lave flotte billeder i hele graviditeten.

Hvis babyen ligger tæt ind til moderkagen eller livmodervæggen, sådan at der ikke er nok fostervand mellem, kan det være svært at få optimale billeder. Alligevel får vi som regel nogle fine billeder. Men er vi ikke tilfredse med billederne, vil du få en tid til en ny scanning “bedre billeder” uden beregning.