CYCLUS

JORDEMODER & SCANNINGSKLINIK v. Pia Zilstorff

Tidlig scanning

Tidlig scanning fra uge 5+5 til uge 14+0

Har du brug for tryghed i den tidlige graviditet, eller er du i tvivl om, hvor langt du er henne, er den tidlige scanning et godt valg.

Fra uge 5+0 kan man se om graviditeten ligger i livmoderen og man begynder at kunne se et meget lille fosteranlæg sammen med blommesækken, som er den første madpakke, indtil navlesnoren og moderkagen er dannet.

Hjertet begynder at slå

Og det kan ses fra ca. uge 5+5 ved en ultralydsscanning. Vi måler på fostret og beregner en foreløbig termin, den endelige termin får du til nakkefoldsscanning. Vi ser om graviditeten ligger i livmoderen, og om der er tvillinger.

Tvillinger 10 uger.

Tvillinger 10 uger.

Når først der har været hjerteaktion er chancen for en blivende graviditet stor.

Det er normalt at opleve ligament smerter i den tidlige graviditet, især hvis livmoderen er bagoverbøjet kan det trække lidt mere i siderne. Det er udtryk for, at livmoderen vokser. Det er også normalt at opleve lidt blødning i den tidlige graviditet, det kan være nidationsblødning og sker på det tidspunkt, hvor graviditeten sætter sig fast i livmoderen. Det kan også være fra slimhinderne som bliver mere sarte pga graviditeten. Det er helt normalt og harmløst.

Vi laver mange tidlige graviditets scanninger. Det kan være svært at tro på, at du er gravid, når du endnu ikke har symptomer. Mange gravide har brug for den tryghed, det er at se, at den ligger lille ny ligger inde i livmoderen med et lille hjerte, der slår. Når man først har set hjertet slå kan man også med god grund glæde sig. Statistikken siger at 20-25 procent af alle graviditeter går til grunde inden 12. uge, MEN- har du først set hjertet slå ser statistikken helt anderledes ud. 95 procent af de graviditeter, der går til grunde inden 12. uge har nemlig aldrig haft hjerteaktion, og er du 8+0 er statistikken endnu bedre med 97 procent for en blivende graviditet, også selvom der har været lidt blødning.

Ved scanninger før 12 uge, må du meget gerne have fyldt blære, undgå toiletbesøg en time inden scanningen.
Vi starter altid med at scanne fra maven, men hvis din livmoder er meget bagoverbøjet og vi ikke kan se din livmoder udefra scanner vi indefra (vaginalscanning)

Ved en tidlig scanning får du:

  • Informativ faglig vurdering af din graviditet8 uger
  • Mulighed for spørgsmål og svar af en jordemoder
  • Billeder af det lille foster
  • Scanningen kan optages på usb, som kan tilkøbes for 50 kr
  • Henvisning til sygehuset, hvis graviditeten ikke udvikler sig normalt

Den tidlige scanning koster 500 kr. Nr. 2 tidlig scanning koster 400 kr og nr. 3 tidlig scanning koster 300 kr. Den tidlige scanning er også med i en scanningspakke, hvis du senere ønsker dette.

Book her