CYCLUS

JORDEMODER & SCANNINGSKLINIK v. Pia Zilstorff

Blodprøven der kan påvise kromosomfejl (Downs syndrom) hos fosteret helt uden risiko.

NIFTY – testen er en ny banebrydende screening for Down syndrom og visse andre kromosomafvigelser alene baseret på en blodprøve fra den gravide mor. Testen er derfor uden risiko for abort og er næsten lige så nøjagtig som fostervandsprøve og moderkagebiopsi.

Denne test udnytter det faktum, at der i den gravides blod findes små mænger af babyens celler. Testen består således udelukkende af en 10 ml blodprøve fra den gravide i uge 10 til 24. Ud fra denne blodprøve kan barnets DNA og kromosomerne (Trisomi 21,18 og 13) undersøges. Med denne information kan man påvise eller afkræfte tilstedeværelsen af ekstra kromosomer (trisomier,) ligesom det er muligt at påvise babyens køn.

Testen tilbydes gravide som ønsker screening for de nævnte kromosomsygdomme uden risiko for at fremkalde abort (også i tilfælde af tvillingegraviditet).

Nifty testen undersøger nu også for betydeligt sjældnere Trisomi’er (9, 16 og 22), samt for anomalier på kønskromosomer og for og en række andre yderst sjældne syndromer. Dog er sikkerheden for testresultatet ikke på højde med trisomi 21, 18 og 13 på nuværende tidspunkt.

Nu- tilbyder vi også den udvidede Nifty Pro test.

Risikoberegningen ved Nifty testen er således meget mere præcis sammenlignet med en nakkefoldsscanning kombineret med doubletest

Pris

Vi tilbyder testen til en pris for i alt 4.500 kr. som er inklusiv en lille scanning til at fastslå fostrets alder, blodprøvetagning, analyseudgifter, svar og rådgivning. Svar kan forventes inden for 7-12 dage.

Book her

Du kan finde mere information om Nifty testen – klik her