CYCLUS

JORDEMODER & SCANNINGSKLINIK v. Pia Zilstorff

Graviditet

Når du er gravid, har du brug for en jordemoder, så du kan læne dig op af en professionel og få svar på de spørgsmål, der meget naturligt trænger sig på, når man er gravid.

Pludselig har du ikke bare dig selv at tænke på. Du begynder at føle omsorg, kærlighed og ansvar for et lille nyt liv, der vokser i din mave. Det kan for mange være angstprovokerende, fordi man både er bange for at gøre noget, der ikke er til gavn for barnet eller helt at miste barnet.

Det kan være svært at tro, at du vitterlig er gravid, hvis du endnu ikke har symptomer, og mange gravide  vælger en tidlig scanning. For med en tidlig scanning får du den tryghed, det er at se, at der ligger en lille ny med et lille hjerte, der slår. Og når man først har set det lille hjerte slå, er det lettere at glæde sig over sin graviditet.

Statistikken siger, at 20-25 procent af alle graviditeter går til grunde inden 12. uge, MEN – har du først set hjertet slå, ser statistikken helt anderledes ud. 95 procent af de graviditeter, der går til grunde inden 12 uge har nemlig aldrig haft hjerteaktion, og er du 8+0 er statistikken endnu bedre med 97 procent, også selvom der har været lidt blødning.

Jo mere du i den første fase tør snakke om din graviditet og  fortælle venner og familie om din graviditet, jo nemmere er det også at glæde sig og tro på det.

Er du ny- gravid, er du velkommen i vores torsdagstime, hvor du sammen med andre gravide og en jordemoder fra klinikken kan få en gratis konsultation. Læs mere om hvordan du tilmelder dig på siden her.