Graviditet og
jordemodersnak
Graviditet
Når du er gravid, har du brug for en jordemoder, så du kan læne dig op af en professionel og få svar på de spørgsmål, der meget naturligt trænger sig på, når man er gravid.
Pludselig har du ikke bare dig selv at tænke på. Du begynder at føle omsorg, kærlighed og ansvar for et lille nyt liv, der vokser i din mave. Det kan for mange være angstprovokerende, fordi man både er bange for at gøre noget, der ikke er til gavn for barnet eller helt at miste barnet.
Det kan være svært at tro, at du vitterligt er gravid, når du står med en positiv test og endnu ikke har symptomer. Mange gravide vælger en tidlig scanning. For med en tidlig scanning får du den tryghed, det er at se, at der ligger en lille ny med et lille hjerte, der slår. Og når man først har set det lille hjerte slå, er det lettere at glæde sig over sin graviditet.
Statistikken siger, at 20-25 procent af alle graviditeter går til grunde inden 12. uge, MEN – har du først set hjertet slå, ser statistikken helt anderledes ud. 95 procent af de graviditeter, der går til grunde inden 12. uge har nemlig aldrig haft hjerteaktion, og er du 8+0 er statistikken endnu bedre med 97 procent, også selvom der har været lidt blødning.
Jo mere du i den første fase tør snakke om din graviditet og fortælle venner og familie om din graviditet, jo nemmere er det også at glæde sig og tro på det.
Er du nygravid, er du velkommen i vores torsdagstime, hvor du sammen med andre gravide og en jordemoder fra klinikken kan få en gratis konsultation. Læs mere om hvordan du tilmelder dig på siden her.
Graviditetssymptomer
Brystspænding
Kirtelvævet i brysterne begynder allerede nu at forberede sig til mælkeproduktion
Kvalme
Opstår når HCG-niveauet i blodet stiger, kommer ofte fra uge 6+0, hvor det lille fosterhjerte begynder at slå
Hyppig vandladning
Blæren bliver mere følsom overfor graviditets-hormonerne, som øger blodgennemstrømningen i blæren
Murren i underlivet
Murren i underlivet og ligamentsmerter er normalt i den tidlige graviditet, opstår når livmoderen vokser og ligamenterne giver sig
Træthed
Man kan føle sig ekstrem træt i den tidlige graviditet, hvilket skyldes de øgede mængder af graviditetshormoner i blodet
Ændret madlyst
Smags- og lugtesans ændrer sig, og du kan få pludselig få trang til noget andet slags mad end du plejer. Spis oftere og mindre af gangen
Oppustethed
Tarmene påvirkes af graviditetshormonerne, de arbejder langsommere, så man ophober meget mere luft i tarmene
Humørsvingninger
Igen er det de hormonelle forandringer, som forårsager humørsvingninger. Du kan blive mere grådlabil og irriteret
Jordemoderkonsultation
Hos CYCLUS har du altid en jordemoder, med lang erfaring, lige ved hånden gennem hele din graviditet.
Det er vores erfaring, at mange kvinder har behov for at snakke med en jordemoder langt tidligere end uge 17, hvor det offentlige tilbyder første jordemoderkonsultation.
Du kan altid bestille en ekstra privat jordemoderkonsultation, der tager fat om det, der lægger dig mest på sinde.
Har du tidligere haft en problematisk fødselsoplevelse , er det en god idé at gennemgå forløbet med en jordemoder; sammen kan vi lægge en strategi for den kommende fødsel. Jo før du har snakket tidligere forløb igennem, jo tidligere kan du begynde at glæde dig over din nuværende graviditet.
Vi tilbyder også individuelle fødselsforberedelse timer. Vi gennemgår fødslens stadier, smertelindring og vejrtrækningsmetoder.
CYKLUS tilbyder også en gratis torsdagstime til dig. der lige er blevet gravid
(læs nedenstående afsnit).
Der ydes tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” til jordemoderkonsultationer.
Gratis jordemodersnak for nygravide
Er du nygravid er der sikkert tusinder af spørgsmål, som rumsterer i dit hoved. Fx:
- Hvor meget blødning må der være?
- Betyder det noget, at jeg ikke har så mange graviditetssymptomer?
- Får babyen nok næring, når jeg kaster op og ikke kan spise?
- Kan det passe, at det må gøre SÅ ondt i siderne/ligamenterne?
- Hvad med motion, – hvad med sex, – hvad med vitaminer, – hvad med kost?
Som erfarne jordemødre ved vi, at der er behov for at få faglige og professionelle svar på de spørgsmål, der trænger sig på, inden man tør at glæde sig og knytte sig til barnet.
Derfor tilbyder CYCLUS en time om ugen, hvor vi mødes og snakker om alt i den tidlige graviditet. Det er gratis for dig at deltage og kræver blot, at du tilmelder dig. Du kan tilmelde dig her på siden.
Vi glæder os til at se dig i klinikken i Aarhus.
Tilmelding er nødvendig, da vi vil bevare intimiteten på mindre hold.
Du tilmelder dig her:
info@cyclusklinik.dk
Hjertelyd og hjertelydsbamsen
Hjertelyden er en legeplads i livmoderen
Der opstår altid nye og berigende opdagelser i mødet mellem mennesker, faglighed og teknologi. Fx opdagelsen af at barnets egne hjerteslag i livmoderen via navlestregen stimulerer og vækker tryghed – både før og efter fødslen. Denne opdagelse er idéen bag Hjertelydsbamsen, som så dagens lys for første gang i 2012.
Når du køber Hjertelydsbamsen, er det DIN babys egen hjertelyd, vi optager. I livmoderen vil din babys hjerterytme have sin helt egen frekvens med en hastighed mellen 110-160 slag pr. min En rytme som er hurtigere og anderledes end noget andet, vi i hverdagen kender til.
Man har altid vidst, at babyen i livmoderen er i stand til at høre. Babyen kan høre lyde udenfor livmoderen og især moderens hjerte, tarmlyde og pulsslag er lyde, som babyen sanser.
Men endnu tættere på babyen i forstervandet, ligger navlesnoren. Navlesnoren fører blod til og fra babyen via moderkagen og har samme pulsfrekvens som babyens unikke hjerteslag. I hele graviditeten er navlesnoren livgivende, men i allerhøjeste grad også en beroligende og tryg “sanse-kammerat” via dens pulserende effekt.
Efter utallige timer med at scanne de små, ufødte børns liv i livmoderen har vi observeret, hvordan babyer i livmoderen sanser, krammer og putter sig ind til navlesnoren, stimulerer suttereflekser og gribereflekser ved hjælp af navlesnoren.
Vi har testet og set, hvordan nyfødte lytter og bliver beroliget ved lyden af deres eget hjerteslag fra livmoderen. Hjerterytmen falder i frekvens gennem graviditeten, og den optages og gengives derfor bedst i ugerne 15-42.
Herudover er det i princippet også muligt at optage hjertelyden på fødte børn, og vi har ligeledes oplevet, hvordan ældre børn lytter og falder til ro ved den genkendelige lyd af den hurtige frekvens af hjerteslag fra livmoderen. Hjertelydsbamsen har derfor også fået sig et kærligt hjem hos ældre søskende.
Glade børn med en blød bamse med deres HELT egen lyd – og en ven for livet.
han falder altid til ro, når bamsen tændes - også selvom der fx er uro i maven.
Er glad for vi valgte at få den med.”
Vi fik samtidig et lille kig ind til lillebror i 3D og den oplevelse er bare helt fantastisk.
Storebror Sebastian har en bamse i forvejen og vi elsker den.
Den er med alle steder, og vi håber lillebror bliver lige så glad for sin.
Den er i hvert fald helt perfekt."
Og der er stadig hjertelyd.”
Graviditetsscanning på Cyclusklinik
Jordemoderscanning af højeste kvalitet. Vi glæder os til at tage imod dig.
Tilskud fra "Danmark"
Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til jordemoderkonsultationer, fødselsforberedelse og konsultationer kombineret med scanning. Medlemmer af “danmark” kan få 30% (dog højst 300 kr.) i tilskud per konsultation.
© 2023 Cyclusklinik.dk. Alle rettigheder forbeholdes – Zilstorff Holding ApS – Cyclusklinik. CVR: 29788200